Tel no +33(0)5.53.61.66.45 info@lalibertie.com
Välj en sida

Drömmen om friheten

En barndomsdröm har blivit verklighet. Drömmen om ett eget chambres d’hôtes, bed & breakfast, har blivit verklighet, i vårt favoritland – Frankrike.

Efter drygt 20 år i hotell & restaurangvärldens absoluta topp i Sverige har vi nu tagit det stora steget och köpt ett fantastiskt stenhus från1800- talet i sydvästra Frankrike. Här förverkligar vi vår dröm att få driva ett riktigt, riktigt bra Chambres d’hôtes, Bed& Breakfast.

Ibland faller alla bitar på plats. På en semesterresa hittade vi detta underbara hus och allt stämde med vår egen fas i livet. Det var dags att ta steget, att våga starta något eget.

Platsen är unik, inte så långt från Bergerac, i en liten by, Campsegret, mitt på den sydvästra franska landsbygden. I Dordognedalen, bland majsfält och vingårdar, hittar man La Libertie, som är namnet på ägorna. Libertie är dessutom en gammal engelsk stavning för frihet!
Huset är omgivet av en lummigt grön och blomstrande trädgård. I den lilla dammen simmar ankorna. Här råder lugn och ro.

Välkommen till La Libertie

Vi som driver La Libertie

Christina Österlund (tidigare Bergh)
började sin bana i restaurangvärlden med Erik Lallerstedt på Eriks i Gamla Stan, Stockholms bästa stjärnkrog på 80-talet för gäster som förväntade sig det bästa.

Därefter blev det hela 13 år som restaurangchef på Edsbacka Krog tillsammans med Christer Lingström. Guide Michelin belönade restaurangen med två stjärnor. Edsbacka blev Sveriges första tvåstjärniga restaurang, ett stycke svensk restauranghistoria skrevs.

Hon begav sig vidare till Grand Hôtel i Stockholm, ett år som restaurangchef på Mathias Dahlgrens restauranger, Matsalen och Matbaren. Guide Michelin belönade även dessa restauranger med stjärnor.

Christina är utbildad sommelier och fick Sune Carlqvist-stipendiet 2001 samt blev Svenska Vinakademiens stipendiat 2007. Hon blev även utsedd till årets matsalspersonlighet och årets värdskap av White Guide 2009.

I mars 2010 blev det dags att ta klivet till drömmarnas land, Frankrike. Här har en ny spännande resa tagit sin början.

Johan Österlund
Under gymnasiet började Johan arbeta i Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm, för att därefter flytta till USA för att gå en restaurangutbildning på Hilton Hotel& Restaurant Management vid University of Huston. Under studierna arbetade han även som ansvarig för en av Houstons mest respekterade restauranger. När studierna var klara lämnade han restaurangbranschen och blev försäljningschef för ett företag inom emballageindustrin. Utlandsstudierna gav mersmak på att bo utomlands, så därefter flyttade han till Spanien för att bli delägare i en mäklarbyrå som sålde landområden.

Efter några år kände Johan att han saknade livet i restaurangbranschen och flyttade hem för att så småningom bli F&B operational manager på Scandic Infra City. Han kände efter ett tag att han ville tillbaka till Grand Hôtel, där allt hade börjat, och började då som hovmästare i Cadierbaren.

I Frankrike har Johan nu en ny, spännande utmaning!